Arkiv
Kategorier

RCN investerar i nytt simuleringsverktyg

Publicerad Friday, April 01, 2016 14:40
Vad är nu detta frågar jag vår simuleringsingenjör Åke Lindholm. Räcker inte alla licenser vi har på ABB Robotstudio och Fanuc Roboguide? -Båda två är väldigt bra simuleringsmjukvaror och oftast använder vi dessa när det gäller drifttagningar och programmering ute i fält. Men när det gäller större liner med i det här fallet upp till 24 robotar har de sina brister. Dels hanterar de inte så många robotar och är mer hårdvarukrävande. Tidigare har jag kunnat ha kaffekoppen varmhållen i många timmar av fläkten på datorn. Men nu får man stressa i sig kaffet innan det kallnar. En otrolig kapacitet, många frihetsgrader och ett oerhört bra användargrånssnitt avslutar Åke med ett stort leende på läpparna.


Robotcenter Norr AB
Maskingatan 8
904 22 UMEÅ
Telefon: 090-13 70 00
E-post: info@rcn.se