Arkiv
Kategorier

RCN bjuder in till utbildning i maskinsäkerhet

Publicerad Friday, April 22, 2016 07:35
Den 16 -17 Maj anordnar Robot Center Norr en utbildning i maskinsäkerhet. Larry Falk från PREKAM International AB förklarar Maskindirektivet AFS 2008:3(2006/42/EC) för oss och fokuserar på vad som gäller vid CE märkning och riskbedömningar i industriella automationslösningar. Finns intresse att delta så anmäl dig till Christer Larsson på christer(at)rcn.se


RCN investerar i nytt simuleringsverktyg

Publicerad Friday, April 01, 2016 14:40
Vad är nu detta frågar jag vår simuleringsingenjör Åke Lindholm. Räcker inte alla licenser vi har på ABB Robotstudio och Fanuc Roboguide? -Båda två är väldigt bra simuleringsmjukvaror och oftast använder vi dessa när det gäller drifttagningar och programmering ute i fält. Men när det gäller större liner med i det här fallet upp till 24 robotar har de sina brister. Dels hanterar de inte så många robotar och är mer hårdvarukrävande. Tidigare har jag kunnat ha kaffekoppen varmhållen i många timmar av fläkten på datorn. Men nu får man stressa i sig kaffet innan det kallnar. En otrolig kapacitet, många frihetsgrader och ett oerhört bra användargrånssnitt avslutar Åke med ett stort leende på läpparna.


Nytillskott i skyltverkstaden

Publicerad Tuesday, March 15, 2016 12:32
Vi har nu kört igång tillverkningen av graverade plastlaminatskyltar, säger Johan Ek stolt när han visar upp sin nya maskin. Med denna kan vi gravera samtliga skyltar för märkning av el med mera i våra projekt. Vi kan även gravera metall. Den här maskinen är ett fint komplement till vår CPM100 dekalprinter från ACG fyrtal som trycker alla möjliga vinyldekaler. Tillsammans är de heltäckande för våra behov. Vi tar även på oss skylttillverkning åt andra företag. Maila förfrågan bara till Johan(at)rcn.se så ordnar vi det.


RCN investerar i mätteknik

Publicerad Monday, March 14, 2016 09:02
I veckan anländer vår nya laser tracker. Med en mätnoggrannhet på ned till 15µm ska de säkerställa inmätningen på svetsfixturer som vi bygger. Vi kan numera också kalibrera hela robotceller. Den här investeringen känns som en utveckling i rätt riktning, säger Robin Dannelöv, en av de utbildade att köra maskinen.

RCN levererar Sveriges största robot

Publicerad Friday, March 04, 2016 10:42
Knappt fyra meter hög och med en vikt på 9,6 ton klarar den att hantera en vikt på hela 900 kg. Roboten är den hittills största som kommer användas i en automationsanläggning i Sverige.
Se artickel från Dagens Industri

Ny referensvideo, Automatiserad osthantering

Publicerad Friday, March 04, 2016 10:36
Ta en titt på vår nya referensvideo angående automatiserad osthantering.
Visa Videoklipp

RCN hälsar God Jul och Gott nytt år

Publicerad Wednesday, December 23, 2015 12:50
Det är med stor stolthet vi avslutar 2015 och kan konstatera att vi under året har fått mer än 40 ordrar på robotar, säger Håkan Knutsson, marknadschef RCN. Med fulla orderböcker startar vi ​​2016 med en positiv anda och full fart. Vi önskar alla våra kunder, leverantörer och anställda ett mycket bra 2016.

RCN telefonlista

Publicerad Wednesday, August 26, 2015 10:20
Samtliga telefonnummer till RCN finns nu att tanka hem/skriva ut under "Om oss" / "Presentation" RCN telefonnummer

RCN ökar igen

Publicerad Wednesday, August 26, 2015 00:00
RCN välkomnar Isak Sundström till företaget. Isak började hos oss redan under semestern med en rivstart och åkte till Belgien där han stöttade med robotprogrammering. Han är fortfarande kvar där och jobbar nu med produktionsövervakning säger projektledare Sören Nygren.

RCN till Belgien

Publicerad Thursday, July 09, 2015 00:00
RCN har packat väskorna och lämnat Umeå för ett större ombyggnadsprojekt i Belgien.
Vi startar med en styrka på 12 man, 4 st till anländer senare rapporterar projektledare Sören Nygren.

RCN stärks ytterligare

Publicerad Friday, May 29, 2015 00:00
Robot Center Norr växer ytterligare. Vi har förmånen att hälsa Johan Ek välkommen som elkonstruktör på RCN säger Christer Larsson, CEO. Johan börjar med en rivstart och börjar sin första dag med en installationsresa till Genth, Belgien.

Nytillskott i RCN's standardprogram

Publicerad Friday, May 15, 2015 00:00
En helautomatisk pallnedstaplare. Robust och stabil konstruktion som hanterar pallstaplar upp till 15 pallar. En sån här har jag drömt länge om att få konstruera säger Petter Hansson, mekanisk konstruktör.


RCN och Nilaab levererar igen

Publicerad Friday, May 15, 2015 00:00
Denna gång en uppgradering av befintliga bansystem för lådpackning. Elektrisk och mekanisk installation samt en hel del PLC programmering.

RCN & Nilaab levererar igen, och igen..

Publicerad Tuesday, March 10, 2015 16:15
Det är nu andra roboten som ska levereras till Örnsköldsvik för presshantering. Även den från Fanuc familjen M-710. Fullständigt parameterbaserad robotprogrammering garanterar snabba införanden av nya produkter och palleteringsmönster.


RCN levererar avancerad palleteringsteknik till Lycksele

Publicerad Tuesday, March 10, 2015 08:13
Det är det senaste syskonet i Fanuc familjen M-710 som får jobb i Lycksele säger projektledare Åke Lindholm och ler. Extrem snabbhet och exakthet är vad den levererar. Projektet är nu i uppstartsfas och ska levereras till semestern.


RCN växlar upp igen.

Publicerad Thursday, February 12, 2015 15:17
Vi har just nu avslutat ett hektiskt 2014 med många levererade projekt. 2015 har inneburit en ordentlig rivstart med bra orderingång. Vi har svarat på detta genom att förstärka vår personal som idag presterar och levererar en bra bit över 100% säger Christer Larsson, CEO.


RCN och NILAAB levererar igen

Publicerad Thursday, February 12, 2015 15:14
Samarbetet mellan RCN och NILAAB fortsätter. Den här gången byggs en komplett vattentestanläggning som under våren ska tas idrift i Göteborg.